Kauppakeskus Zeppelin sisäänkäynti, talvinen sää

Kauppakeskus Zeppelin, Ideapark Oulu ja Alasintie – Savunpoiston saneerauskeikat pohjoisessa

Olemme saaneet kunnian olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Kauppakeskus Zeppelinin, Ideapark Oulun sekä Alasintie 3-5 savunpoiston saneerauksia. Vaikka palvelemme asiakkaitamme pääsääntöisesti Etelä-Suomen alueella, hoituvat keikat näppärästi tarvittaessa muuallakin päin Suomea!

ARE on Suomen suurimpia talotekniikkayrityksiä ja vastaa kyseisten kohteiden kiinteistöpalveluista. Savunpoistokumppanin roolina on ollut toimia savunpoistosaneerauksien asiantuntijakumppanina ARE:lle. Yhteistyö alkoi vuonna 2018 sen jälkeen, kun ARE oli ensin kokeillut useampaa muuta eri toimijaa. Päätökseen jatkaa nimenomaan meidän kanssamme vaikutti vahva kokemuksemme ja osaamisemme sekä nopea reagointikykymme.

"Luotan Savunpoistokumppaniin ja uskon, että heiltä saa tulevaisuuden ratkaisut suunnitteluun ja asennuksiin niin saneerauksiin kuin uudiskohteisiin. Yhteistä kokemusta meiltä löytyy saneerauskohteista, joissa tyypillisesti tulee aina jotain haasteita vastaan. Voin kuitenkin ilokseni todeta, että hyvällä suunnittelulla ja nopealla reagoinnilla kaikista mutkista ollaan selvitty nopeasti. Ei ole tilannetta, jossa ratkaisu olisi jäänyt puolitiehen. Lisäksi Savunpoistokumppanilla on vahva alan lainsäädännön osaaminen. Kaikki tämä kasvattaa luottamusta, joka luo myös turvaa käyttää yritystä kumppaninamme. ARE on suomen suurimpia talotekniikkayrityksiä ja juuri tällaista kumppania tarvitsemme, jotta asiakkaamme saavat parasta palvelua savunpoistosaneerauksiin. Kiitos tähänastisesta, jatketaan yhteistyötä jatkossakin."

Marko Karvonen, projektipäällikkö, tekniset turvajärjestelmät, ARE

Kauppakeskus Zeppelin

Spondan pääosin omistamassa kauppakeskus Zeppelinissä haluttiin investoida rakennuksen turvallisuuteen ja varmistaa, että savunpoistolaitteet toimivat tehokkaasti hätätilanteissa. Savunpoistolaitteiden saneerausurakka jaksotettiin useammalle vuodelle, ja vuosina 2018 – 2020 uusittiin savunpoiston ohjauskeskukset, ohjauspainikkeet, avaajalaitteet sekä luukkujen tiivisteet. Uutena toiminnallisuutena asennettiin sähkömoottorilla toimivia avaajalaitteita helpottamaan huoltoa ja osaan ikkunoista tuuletusominaisuus.

Saneerattu savunpoistokäytössä oleva lasivitraali eli kattolasielementti.

Ideapark Oulu

Ideapark Oulun osalta pääsimme uusimaan yhden savulohkon savunpoistolaitteistot, jossa laitteisto oli elinkaarensa loppupäässä. Tässäkin kohteessa kävimme ensin kartoittamassa ja raportoimassa tilanteen, jonka pohjalta annoimme tarjouksen savunpoiston saneerauksesta.

Uusimme viisi kappaletta savunpoistoluukkujen kansia, avaajalaitteet ja ohjauskeskukset, jotka sovitettiin toimimaan kiinteistön savunpoiston laukaisupainikkeista. Saneeraus toteutettiin lokakuussa 2023.

 

Alasintie 3-5

Tämän vuokraliikekiinteistön savunpoiston saneeraus toteutettiin kesällä 2019. Kohteessa oli hankalasti huollettava mekaaninen laitteisto, joka haluttiin modernisoida helpommin käytettäväksi sekä turvallisemmaksi. Tässä kohteessa savunpoistolaitteiden uusiminen toteutettiin niiltä osin kuin oli välttämätöntä.

Uusimme viisi avaajalaitetta ja 15 muulle avaajalaitteelle suoritimme modifiointeja, niin että huolto onnistuu jatkossa ilman varaosia. Uusimme myös savunpoistokeskuksen ja kaikki savunpoistoluukkujen tiivisteet.

Laadukkaasti saneerattu savunpoistoluukku käyttövalmiina.
Olemassa oleviin luukkuihin asennettiin uudenaikaiset avaajalaitteet ja uudet tiivisteet. Oikeat kiinnityspisteet ja luukun rakenteet huomioon ottavat vahvikkeet tekevät lopputuloksesta jämäkän.

Hyvä suunnittelu on tärkeässä roolissa saneerauskohteissa

Yhteistyö ARE:n kanssa on ollut erittäin jouhevaa. Saneerauskohteissa suunnittelun merkitys korostuu, sillä kunkin kohteen erityispiirteet edellyttävät usein räätälöityjä ratkaisuja. Siksi tarjoammekin maksutonta saneerauskartoitusta kaikille asiakkaillemme ennen tarjouksen antamista. Näin pystymme varmistamaan, että asiakas saa aina mahdollisimman laadukkaan ja kestävän lopputuloksen.

Savunpoistokumppani logo
Savunpoistokumppani

Savunpoistokumppani

p. 010 581 7100 myynti@savunpoistokumppani.fi
Soita meille
Soita meille! p. 010 581 7100