Savunpoistolaitteiden varaosat

Kauttamme saat kaikkien Suomessa markkinoilla olevien savunpoistolaitteiden yleisimmät varaosat.

Jos et ole varma, mitä tarvitset, niin kysy ja selvitetään asiaa yhdessä!

Saat yleisimmät savunpoistolaitteiden varaosat kauttamme

Savunpoistolaitteiden varaosat ovat tärkeässä roolissa huoltotoiminnassamme, joten meillä on varastossa hyvä valikoima eri laitteiden varaosia. Olemme myös kehittäneet omia ratkaisuja yleisimpiin savunpoistohuollossa nousseisiin korjaustarpeisiin. Jos et ole varma, miten ratkaiset varaosatarpeesi, niin kysy meiltä! Tunnemme kaikki alan laitteet.

Esimerkki itse toteutetusta ratkaisusta – SIKS

Yhtenä esimerkkinä ratkaisuistamme on SIKS eli sivusaranoitujen ikkunoiden korjaussarja. Savunpoistokäytössä sivusaranoidun ikkunan paino rasittaa usein liiallisesti ikkunan puitteita ja saranoita. Lopulta käy usein niin, ettei ikkuna enää avaudu ja/tai sulkeudu savunpoistokäytössä. Ikkunan puitteiden korjaaminen on useimmiten työläs ja kallis vaihtoehto. Tähän ongelmaan olemme kehittäneet rullamekanismilla toimivan korjaussarjan, joka edesauttaa ikkunan avautumista ja sulkeutumista. Korjaussarjan avulla ikkunalle voidaan saada edullisesti lisää käyttöikää!

Opi tunnistamaan erilaiset varaosat

Savunpoiston varaosa, vaijerilaukaisun kotelo
Vaijeritoimisen savunpoistoikkunan laukaisukahvan kotelo
Savunpoiston varaosat: ponnepullo eli c02-patruuna
Ponnekaasulla toimivan savunpoistolaitteen ponnepullo. Pulloja on eri kokoisia, kuvan pullo on kapasiteetiltaan 38g.
Lämpösulakelanka on yleinen savunpoistolaitteiden varaosa
Lämpösulakelankoja käytetään monissa kaasujousitoimisissa avaajalaitteissa laukaisuun. Lanka sulaa joko sähkövirran vaikutuksesta, kun laukaisu tapahtuu painikkeen kautta tai lämpötilan vaikutuksesta tulipalon aikana. Kun lanka sulaa poikki, savunpoistoluukku aukeaa.
Savunpoisto varaosa lasisulake Harikko, vihreä ja punainen
Lasisulakkeilla toimivissa savunpoistolaitteissa sulakkeet sulavat lämmön vaikutuksesta ja laukaisevat savunpoistoluukun tai -ikkunan. Punaiset on tarkoitettu sprinkleröimättömään tilaan ja vihreät sprinkleröityyn. Vihreät sulavat vasta korkeammassa lämpötilassa, eivätkä näin ollen vaikuta sprinklerien toimintaan.

Hyvä tietää savunpoistolaitteiden varaosista 

Moottoritoimisen savunpoistolaitteiston varaosat

Moottoritoimisissa savunpoistolaitteistoissa eli järjestelmissä, joissa savunpoistoluukun tai -ikkunan avaajalaitteet toimivat sähkömoottorilla, on suhteellisen vähän tarvetta varaosille. Laukaisukeskuksen varavirta-akut on selvästi yleisin vaihdettava osa näissä järjestelmissä. Akkujen käyttöikä on normaalisti 3-5 vuotta, ja niiden kunnon tarkastamiseksi niille tulisi suorittaa kuormitustestaus määräaikaishuollon yhteydessä. Jotkin laitevalmistajat ohjeistavat vaihtamaan akut kahden vuoden välein riippumatta niiden kunnosta. Useimpia savunpoistokeskuksissa käytettäviä akkuja on saatavilla asiantuntevissa akkuliikkeissä.

Kaasujousitoimisen savunpoistoluukun tai -ikkunan varaosat

Kaasujouset

Kaasujousitoimisissa savunpoistoluukuissa tai -ikkunoissa on vaihdettavana varaosana luonnollisesti kaasujouset, joiden avulla ne avautuvat. Ne ovat verrattain pitkäikäisiä, kun ne on asianmukaisesti asennettu. Kaasujousien lisäksi näissä luukuissa on erilaisia laukaisumekanismeja, jotka vaihtelevat valmistajan mukaan.

Lämpösulakelanka

Kaasujousitoimisissa mekanismeissa esiintyy erilaisia vaihdettavia varaosia, joista yleisin on ns. lämpösulakelanka (puhekielessä myös lämpölanka, tinalanka), jonka avulla järjestelmä suorittaa laukaisun joko lämpötilan noustessa tietyn raja-arvon yli, tai jos järjestelmässä on sähköllä toimiva etälaukaisu, laukaisu voidaan tehdä myös laukaisupainikkeelta. Suosittelemme, että lämpösulakelangan vaihtaa asiantunteva savunpoistolaitteisiin erikoistunut huoltoliike, koska lämpösulakelangan virheellisestä asentamisesta saattaa helposti aiheutua järjestelmään toimintahäiriö: joko laukaisu ei toimi tai virheellinen asennus voi vioittaa laukaisukeskusta. Myös avausmekanismin säädöt ja luukun kunto tulisi tarkastaa lämpösulakelangan vaihtamisen yhteydessä.

Muut yleisimmät savunpoistolaitteiden varaosat

Muita yleisimpiä varaosia savunpoistolaitteissa ovat järjestelmästä ja avausmekanismista riippuen esim.

  • Laukaisupainikkeen lasit (”riko lasi ja laukaise”)
  • Ponnepullot
  • Sähkönallit
  • Lasisulakkeet (eli lasiampullit)
  • Kupumallisen savunpoistoluukun kuvun kiinnikkeet ja niiden suojahatut
  • Magneettitoimisten luukkujen magneetit

Yleisimpiä savunpoistoon liittyviä tuotemerkkejä

Yleisimpiä tuotemerkkejä savunpoistolaitteissa ovat: Keravent (Keraplast), D+H, Actulux, JIS Automation, Stig Wahlström (SWOY), Movetec, Harikko, Jampa, Roca, Mingardi, Simon RWA (esim. SHEV3), Schüco, Geze, Supermaster ja STG-Beikirch. Lisäksi laitteita löytyy ainakin seuraavilla tuotemerkeillä: Terotek, Multielektro, Saku, Multimat (Dewert), Giesse, Aprimatic, Greschalux ja Esmi.

Etkö löytänyt etsimääsi, tai etkö ole aivan varma, mistä lähteä liikenteeseen?

Anna meidän auttaa! Soita meille, niin ratkaistaan yhdessä savunpoistoon liittyvä kysymyksesi helposti ja vaivattomasti. Tavoitat meidät arkisin klo 8-16 numerosta: 010 581 7100.

Ota yhteyttä
Soita meille
Soita meille! p. 010 581 7100