Avaajalaitteen säätäminen on tärkeä osa toimivaa savunpoistoa

”Voi, kunpa asiakas olisi osannut kysyä meiltä!”

Liian usein olemme törmänneet otsikon mukaiseen havaintoon. Ja samalla olemme miettineet, kuinka pystyisimme paremmin kertomaan osaamisestamme savunpoistoasioissa asiakkaillemme.

Konkreettisesti asia nousi esiin, kun huomasimme monien asiakkaidemme mieltävän meidät edelleen puhtaasti savunpoistolaitteiden huoltoja ja tarkastuksia tekeväksi toimijaksi. Todellisuudessa osaamisemme on kuitenkin paljon laajempaa ja itse asiassa kaikkein suurimmat hyödyt pystymme tarjoamaan asiakkaillemme laajemmissa projekteissa, esim. savunpoistojärjestelmiin liittyvissä saneerauksissa tai teknisten toteutusten suunnittelussa.

"Moni saneerausten toimittaja ei edes lähde tarjoamaan räätälöityä saneerausta, vaan ratkaisee haasteet mallilla: kaikki uusiksi. Näin toki saadaan toimiva järjestelmä, mutta useinkaan ratkaisu ei ole kustannuksiltaan asiakkaalle edullisiin."

Yksi hyvin yleinen esimerkki on vanhojen savunpoistoluukkujen saneeraus. Usein saneeraukset tehdään mielestämme tarpeettoman laajasti ja raskaasti, koska saneeraajien asiantuntemus ei riitä räätälöimään toteutusta niin, että olemassa olevaa järjestelmää hyödynnettäisiin. Erityisesti kiinteistössä jo olevaa kaapelointia pystytään monesti hyödyntämään, kun saneerauksen suunnittelussa on riittävästi osaamista. Säästöt voivat suurissa saneerauksissa olla kymmeniä tuhansia euroja, koska palonkestävän kaapeloinnin toteutus on melko kallista ja kaapelointimatkat pitkiä. Lisäksi useimmiten juuri kaapeloinnin uusiminen on se saneerauksen osa-alue, joka eniten haittaa kiinteistön normaalia käyttöä, muita osa-alueita pystytään usein suorittamaan paljolti katolta käsin ulkokautta.

Toinen esimerkki on se, että suhteellisen hyväkuntoisiakin luukkuja vaihdetaan, kun pelkkä luukkujen avaajalaitteiden vaihtaminen tuottaisi laadukkaan lopputuloksen ja lisäisi järjestelmän käyttöikää lähes saman verran – paljon pienemmillä kustannuksilla. Laadukas lopputulos kylläkin vaatii räätälöityjä ratkaisuja, mutta meille ne ovat jo rutiiniksi asti hioutuneita toimintatapoja.

Syynä tarpeettoman laajoihin saneerauksiin on mielestämme tiedon ja kokemuksen puute. Meillä alan erikoisosaajana on kertynyt kokemusta käytännössä kaikista Suomessa käytössä olevista savunpoistolaitteista ja niiden saneeraamisesta. Olemme kehittäneet monia toimintatapoja, joilla yllä mainitut saneeraustilanteet voidaan toteuttaa asiakkaan kannalta järkevämmin. Se on totta, että esim. eri laitteiden yhteensovittaminen ei useinkaan ole yksinkertaista. Kokemuksemme, osaamisemme ja kehittämiemme innovaatioiden avulla me hallitsemme senkin.

Moni saneerausten toimittaja ei edes lähde tarjoamaan räätälöityä saneerausta, vaan ratkaisee haasteet mallilla: kaikki uusiksi. Näin toki saadaan toimiva järjestelmä, mutta useinkaan ratkaisu ei ole kustannuksiltaan asiakkaalle edullisiin.

Yksi yrityksemme arvoista on ’Halu palvella’, ja sen alle olemme kirjanneet mm. seuraavaa: ”Haluamme löytää tarkoituksenmukaisista vaihtoehdoista asiakkaallemme edullisimman.” Tämä tarkoittaa sitä, että tavoitteemme ei ole mahdollisimman suuri urakkasopimus, vaan se, että asiakas saa aidon hyödyn asiantuntemuksestamme. Meille tämä on mielekkäin tapa toimia ja uskomme, että pitkällä aikavälillä juuri tyytyväiset asiakkaat tukevat liiketoimintamme kehittymistä parhaalla tavalla.

Kauppakeskus Zeppelin sisäänkäynti, talvinen sää
Referenssi

Kauppakeskus Zeppelin, Ideapark Oulu ja Alasintie - Savunpoiston saneerauskeikat pohjoisessa

Olemme saaneet kunnian olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Kauppakeskus Zeppelinin, Ideapark Oulun sekä Alasintie 3-5 savunpoiston saneerauksia. Vaikka palvelemme asiakkaitamme pääsääntöisesti Etelä-Suomen alueella, hoituvat keikat näppärästi tarvittaessa muuallakin päin Suomea!

Lue lisää
Soita meille
Soita meille! p. 010 581 7100